PU zrekonštruovala ďalšie ubytovacie priestory

16.09.2010 Prešov

Prešov 16. septembra (TASR) – Stavebné úpravy v priestoroch študentských domovov Prešovskej univerzity (PU) postupne vytvárajú vyšší komfort ubytovacích kapacít, ktorý má byť porovnateľný s úrovňou podobných ...
Uviedol to dnes rektor PU René Matlovič počas slávnostného odovzdania časti zrekonštruovaných priestorov na 12. podlaží Študentského domova na Ulici 17. novembra 13.
V spomínanom objekte už v minulom roku prebehla kompletná výmena okien a presklených stien v zrekonštruovanej časti A. V priebehu tohtoročných letných prázdnin pokračovali stavebné úpravy na 12. podlaží v časti B. Došlo k výmene rozvodov elektriny, vody a vzduchotechniky. V izbách sa realizovala nová povrchová úprava stien a modernizácia sociálnych zariadení, staré podlahové krytiny z PVC vymenili za plávajúcu podlahu. Okrem toho tu inštalovali nové rozvody pre internet, televíziu a domáci rozhlas. Študenti budú mať k dispozícii aj miestnosť s kuchynským vybavením, práčkou a sušičkou bielizne. V každej izbe je inštalovaná chladnička.
\"Tieto novootvorené priestory budú prednostne slúžiť zahraničným študentom, ktorí prichádzajú na PU v rámci mobilitných schém, pretože my chceme oslovovať čím ďalej, tým viac zahraničnú klientelu a samozrejme treba pripraviť aj adekvátne podmienky, \" povedal Matlovič. Dodal, že prestavba časti podlažia bola financovaná z vlastných zdrojov a univerzita má záujem pokračovať v takýchto aktivitách aj ďalej, pričom sa bude snažiť využiť európske fondy. Do konca tohto roka má ešte prebehnúť rekonštrukcia výťahov, pričom celkové náklady sa majú pohybovať na úrovni 85.000 eur. V roku 2010 univerzita v susednom objekte Študentského domova na Ul.17. novembra 11 postupne zrealizuje ďalšie stavebné úpravy v hodnote 40.000 eur.
Na Prešovskej univerzite bude v akademickom roku 2010/2011 študovať viac ako 11.500 poslucháčov na všetkých formách štúdia. Podľa riaditeľa Študentských domovov PU Františka Martinku o pridelenie ubytovania každoročne žiada približne 2300 študentov, kapacity však disponujú len niečo vyše 1900 lôžkami. Ostatní využívajú možnosti iných zariadení, prípadne si hľadajú podnájom.
 

Vyberte región